Skupinové položky využijete v textile.

Viac typov rovnakého tovaru? Využite skupinové položky

Skupinové položky sa Vám budú hodiť, nech podnikáte v čomkoľvek. Či už sa jedná o potraviny alebo kaderníctvo. Pomôžu Vám lepšie zorganizovať svoj predaj, takže nebudete musieť tráviť čas hľadaním správnej položky. Všetko budete mať ihneď po ruke a výrazne si uľahčíte prácu.

Skupinové položky: čo je to?

Jedná sa o veľmi užitočnú funkciu, pomocou ktorej môžete zoskupiť podobné produkty do jedného tlačidla. Sami si tak vyberiete, čo sa pod daným tlačidlom objaví. Túto funkciu využijete najmä vtedy, ak chcete mať na výber viacero položiek s rôznymi cenami.

Ako a kde sa oplatí ich využiť ?

Táto funkcia má jednu nespornú výhodu. Môžete ju využiť skutočne v každej prevádzke. Stačí, že máte viac typov jedného tovaru. Ako príklad Vám uvádzame niekoľko typov prevádzok, kde skupinové položky môžete využiť.

  • Potraviny

    Pri tomto type prevádzky, môžete si zoskupiť takmer všetko. Ideálne je zoskupovať tak, aby ste mali vo všetkom prehľad. Ako príklad uvádzame nasledovné:

      Jogurty: biely, jahodový, čokoládový…
      Chleby: žitný, slnečnicový, rascový…
      Sladké pečivo: škoricový slimák, čokoládový závin, makovka…

    V prípade, že máte menšie potraviny a menej položiek, môžete si vytvoriť skupiny ako napríklad mliečne výrobky, pečivo, mäsové výrobky, a podobne.

  • Oblečenie a obuv

    Túto funkciu môžete využiť aj v prípade, že predávate obuv, oblečenie alebo iný textil. V tomto prípade si môžete spraviť skupiny nasledovne:

      Tričko pánske: žlté, zelené, modré…
      Tričko dámske: čierne, biele, ružové…
      Tenisky dámske: veľ. 37, veľ. 38, …

    Je len na Vás, ako si svoj tovar zoskupíte. Všetko si vytvoríte tak, ako Vám to vyhovuje a ako sa v tom vyznáte.

  • Reštaurácie a bary

    Veľmi dobré využitie tejto funkcie je aj v gastro prevádzkach. Budete mať podstatne väčší prehľad o Vašich položkách. Tam si môžete vytvoriť skupiny ako napríklad:

      Káva: espresso, café laté, americano…
      Pochutiny: chipsy, arašidy, chrumky…

skupinové položky v KASA FIK

Ak chcete predaj zjednodušiť ešte viac, odporúčame Vám vytvoriť si funkčné klávesy. Jedná sa o rýchle klávesy, ktoré máte vždy na displeji pokladnice. Ako funkčné klávesy si viete jednoducho nastaviť aj celé skupiny. Viac o funkčných klávesoch sme písali v tomto článku.

Skupinové položky môžete využiť napríklad aj v železiarstve, autodielni, manikúre či kaderníctve. Možnosti sú neobmedzené a záleží len na Vás, aké skupiny si vytvoríte. Ak chcete vedieť, ako presne si nastaviť skupinové položky, postup nájdete u nás v manuáli.